Ja då var det lördag och jag har nästan nyss tryckt i mig min lchf smoothie till frukost. Gräddigt och fett som få. Magen protesterar så smått mot denna dryck var morgon. Vet inte varför. Har haft funderingar på om jag är känslig mot laktos redan förut, då jag som tonåring hade mycket besvär med magen då jag åt. Periodvis fixade jag inte alls att äta, för så fort jag svalde ner maten fick jag som knivar i magen. Det var en mycket jobbig period och det förkommer nu också, men endast ett fåtal gånger per år. Då var det varje mål som var en plåga.

 

Minns att vi var till läkaren och pratade om detta å fick som svar att jag hade besvär med tarmen och skulle äta fiberform som det hette. Alltså det var som att äta trä flis på maten. Grymt otäckt. Men jag kämpade på utan resultat. Jag ifrågasatte detta då jag fick ont imagen i det ögonblick jag svalde maten och magen skulle bearbeta den. Det slutade i regel upp efter nån minut då jag slutat äta. Inte fanken hade det kommit ut i tarmen då redan? Men hur som helst så uteslöt jag mejeriprodukter för att se om det blev bättre och visst, det lättade något. Bytte standard mjölk mot mellan och magen mådde toppen. Ganska lätt åtgärd visade det sig att vara, men jag kunde få maghugg av att äta en muffins lik väl, men som sagt så blev det avsevärt mycket bättre med mjölkbytet, för jag satte ju igång med mejeriprodukterna igen efter bara några dagar.

 

Men nu med denna smoothie så får jag magont och kan rent av må illa mellan varven. Inget hugg dock. Men så slänger man i sig 1 dl grädde och 1 dl turkiskyoghurt å lite bär. Klart att det är ganska häftigt i lilla magen. Lilla å lilla...ha ha ha.

 

Men men, får se om det ger några framsteg viktmässigt det här. Måste komma igång med motioneringen igen också.

 

Funderar på att kanske eventuellt börja lägga upp bilder på min mat. Det jag äter var dag.....får se om jag ids...känner mig aningens lat gällande det.

 

Sen så har vi nåt pack som rör sig runt omkring byhålan och kringliggande byar. Dom plockar på sig saker dom inte rår om och fortsätter så dag till dag. Inte åker dom dit inte. Nån modell större buss typ. Transit buss har jag hört det ska vara och inte bara en utan flera.

 

Hörde en historia från i förrgår i en by strax utanför här. Det var ett äldre par som höll på med veden på vedbacken och frun i huset skulle gå in en sväng för vatten eller om hon skulle på toa. Men hur som helst då hon kommer mot huset så ser hon en man som bär på en av deras dynor till utemöblerna. När denne ser henne, så släpper han dynan och springer iväg i rask takt.

 

Ja dom stjäl saker då man är hemma till och med. Vet folk som blivit av med gräsklippare och motorcyklar. Tycker det är så fräckt så. Kanske måste börja mobilisera oss mot denna typen av kriminalitet och börja med kvarters poliser eller dylikt. Ha hunden ute alltid så han kan skälla om dom dyker upp.

 

Blev förresten av med en grannes cykel som stog på vår gård här om dagen. En barncykel med cykelhjälmen i korgen fram. Bara bredvid fanns det en större barncykel och en damcykel. Men hennes lilla åkte iväg. Hittade hjälmen på backen här ute och cykeln kanske 100 meter bort på en annan väg. Tycker det hela bara var mycket skumt. Vem går upp på en gård och tar en barncykel och bara kastar iväg den sen?!

 

Ja ja....nä nu ska jag ta hand om kidsen lite. Svettig med fin dag i dag också :)

 

Tjingeling