Tisdag och valborg i dag. Barnen har studiedag om än jag tvivlar starkt på att det blir något alls rörande skola just idag.

 

Själv så vaknade jag i vanlig ordning och körde upp gubben vid 5. Somnade om inklämd mellan sonen och ytterkant på sängen. Han kom ganska tidigt i natt och var så nöjd över att få lägga sig hos oss. Gillar inte! Han tar sån plats grabben nu mera, men om han vill så måste han ju nästan få tycker jag. Lite trygghet och mysigt. Jag drömde mycket otäcka drömmar och sov länge hos mamma och pappa jag med. Eller jag gick ofta över.

 

Sen vaknade jag ju som vanligt till melodin av sopbilen. Under nästan hela tiden jag varit sjukskriven och sedan arbetslös, har jag vaknat av sopbilen och sprungit ner med soptunnan. Så också idag. Iförd pyjamas med håret på ända och täckjackan på, släntrade jag nerför vår uppfart och parkerade soptunnan på plats utanför grannens hus och gick in igen. Brukar uppmärksamma sopbilen då den är hos en annan granne en gata ner. Det låter ganska mycket om den mellan husen och jag har aldrig haft problem att hinna ner med tunnan då, eftersom den tar en annan tur innan den kommer hit. MEN, det har hänt tidigare att jag vaknat av den då den varit här och hämtat och ja då är det ju försent.

 

Nu har man intagit kaffet och borde fika en skvätt och sen handla lite igen. Insåg först idag att det är sista april och således stängt i morgon. I går var vi ju och handlade lite i två omgångar så det känns ju lite si å så med att behöva åka idag också. Men vi hade ju nån mjölkoman igår då som svalde en hel liter bara så där. Vi dricker väldigt lite mjölk här, så två liter brukar räcka ett par dagar i vart fall, men inte igår inte.

 

Ja men just det ja. Den här damen är ju lite som hon är och vort å vart eller nåt sånt. Skulle fixa i ordning en stek i min crock pot och morötter blir ju jätte gott i. SÅ gubben hade ju varit och köpt en sån här mandolin mojäng som man kan fixa lite olika saker på och jag tänkte att räfflade morotsslantar måste ju kännas lite lyx. Så satte igång med att skala moroten och försökte att ställa in rätt för att slanta den. Jo jo mensan. Blev för tunt först och sen blev det för trögt. Tog ett nytt grepp överst på moroten och körde en repa. Gick trögt som attans, men tog en repa till och tänkte att nästa sväng får jag nog ha handtaget för säkerhetsskull och körde till. Men jaa, resultatet blev ju ett vågformigt snitt rakt in i tummen mitt på uppifrån och ner. Hur djupt det blev vet jag inte. Jag klämde till såg en del blod, sköljde hämtade papper och skyndade att sätta på ett plåster. Jag fixar inte att kolla på sånt där. Men med tanke på att hur det känns måste det ha gått bra. Lite djupare än vanligt då det pulserar stundom och det gör ont om jag kommer åt mitt på såret. Men annars inga problem alls. Inge mycket blod efter plåstret heller, men jag törs inte kika efter :-b

 

Jag minns för en massa år sedan, då jag varit hos en kompis på fest och blev less å gick hem. Överförfriskad var jag och behövde luft. Fick för mig att ta en genväg som jag sedan inte kan förstå hur jag kunde tycka det var en bra ide, men ja, med alkohol i kroppen försvinner ju vettet. Hur som haver så var det en liten brant backe som jag var tvungen att gå på, som dessutom var isig och full med grus. Jag halkade på gruset och föll framlänges och slog i ögonbrynet. Ja det resulterade ju i ett fint och saftigt sår som det formligen forsade blod från. Det visste jag inte då, utan jag kände hur det rann varmt nedför hakan och jag tog halsduken och höll där under.

 

Väl inne hemma i lägenheten, så klädde jag av mig och såg att halsduken var full av blod. Kikade mig i spegeln och ser ett sår. Tar fingrarna för att kika hur djupt det var och såg bara en massa vitt där under. Det blev sängläge och ringa mamma och be om hjälp. Det jag sett var alltså benet. Men eftersom pappa och mamma bedömde att det inte var någon fara, så fick det vara tills dagen efter då jag åkte till vc. Det skulle ju så klart ha varit sytt det där, men det hade gått för lång tid.

 

Till och med under alkoholens påverkan så fixar jag således sår dåligt.

Tjo ho