Jag sitter och läser vår lokala tidning och blir något upprörd. Asylsökande som får 61 kronor per dag om man bor flera i samma hushåll. Det innebär för en familj på två vuxna i snitt 3660 kronor. Har man barn dessutom, kanske två mellan 4 och tio år, då får man 2580 kronor till. Då ska tilläggas att alla utgifter som tillkommer hushållet är betalda. Detta ska räcka till kläder, mat och hygien och sjukvård. Ja men shit happens säger bara jag. Komma här å gnälla över att ha 6240 kronor att leva på. Vi har i snitt 4000 över efter att alla räkningar är betalda. Detta ska vi klara av alla dessa övriga utgifter på. Jag är arbetslös och måste ta mig mig in till praktikplatser, möten och övrigt och pengarna ska räcka till dessa utgifter.

 

Jag känner att jag blir arg som ett bi över att det ska gnällas över denna ersättning som dom trotts allt får...FÅR av oss skattebetalare här i Sverige. Jag är absolut inte emot invandrare, asylsökande och kalla dom vad du vill. Men då jag som är uppvuxen här och svensk medborgare, ska behöva slita arslet av mig för att få mina a-kasse pengar eller den ersättning jag just då uppbär, genom diverse aktiviteter och personligt engagemang till bristningsgränsen och asylsökande bara kommer hit och får. Nä, det finns existensminimum och det tycker jag är rimligt för en asylsökande att leva på. En invandrare som inte uppbär ett faktiskt jobb likaså. Det finns inget annat land som skulle ta emot flyktingar och låta sina egna medborgare lida av konsekvenserna av detta.

 

Som nu vi får via diverse olika statligt finansierade instanser. Vår pension krymper. Detta för att vi blir fler pensionärer i landet och färre som bidrar till pensionen. Alltså borde man sluta upp helt med detta statliga pensions systemet, så får jag behålla mina egna hårt förvärvade pengar bara till mig själv och inte dela ut dom till alla som mer eller mindre förtjänar dom. Nu är det ett antal år kvar innan det är min tur, men den tiden kommer ju den också.

 

Nä jag känner bara så arg jag är över att det ska diskuteras om att deras ersättning är så låg och att den inte höjts sedan -94. Å räknar man efter så är det inte så lite pengar att leva på. Det finns billig mat, det vet jag att det gör, då jag handlar så billigt det bara går för det mesta. Makaroner och korv kan man leva billigt på. Makaroner och bacon. Potatismos och köttbullar. You name it. Finns billig fryst fisk också. Så nä, jag tycker INTE synd om dom med den inkomsten, inte ett dugg, blir mest som sagt arg!

 

Nä, blir inget vettigare än det här från mig idag. Blir bara så arg så jag var tvungen att skriva av mig. Funkar ganska bra att göra så, så kan jag släpa det hela och gå vidare.